Ahad, 19 Mei 2019

CARA GUNA SOS PERAP INTI TAKOYAKI MAMY AIMI



Sos perap inti takoyaki istimewa keluaran Mamy Aimi ( sos chuka idako @ sos marinated octopus).

Sos ini biasanya digunakan untuk perap inti takoyaki seperti sotong kurita/makanan laut/ crabstick / sosej /ayam / daging.
Inti Takoyaki yang diperap dengan sos inti takoyaki Mamy Aimi lebih sedap kerana sos yang pekat dan berkualiti tinggi.

-->  SOS INTI TAKOYAKI SAHAJA.

--->  Brand : Mamy Aimi

---> Dijamin bersih , halal lagi suci.

-->  Anggaran kuantiti inti takoyaki yang boleh diperap :  2 hingga 5 kg

     ( bergantung pada berapa banyak sos digunakan)

CARA GUNA SOS INTI TAKOYAKI MAMY AIMI :

🌸(Kaedah Biasa)
     -------------------------

1.Potong kecil-kecil dan bersihkan inti takoyaki.
2.Rebus inti takoyaki dan toskan.
3.Tuangkan sos ini ke atas inti takoyaki yang telah ditos.
4.Gaul hingga sebati supaya sos dapat serap ke keseluruhan bahagian inti.
5.Simpan dalam freezer selama 24 jam@ selama mana yang dikehendaki.
   (Perap lagi lama,lagi sedap )
6. Keluarkan dari freezer & defrost apabila hendak digunakan.

🌸(Kaedah Ekspress)
      -------------------------------

1.Potong kecil-kecil dan bersihkan inti takoyaki.Toskan.
2.Panaskan frying pan.
3.Tuangkan sos ini ke atas inti takoyaki yang telah ditos.
4.Gaul hingga sebati supaya sos dapat serap ke keseluruhan bahagian inti.
5.Masukkan inti takoyaki + sos chuka idako yang telah digaul ke dalam frying pan.
6.Tumis hingga inti masak sepenuhnya.
7.Inti yang telah siap ditumis boleh terus digunakan untuk masak takoyaki.

-->  Boleh terus digunakan. Tidak perlu dibancuh dengan air.

--> Berat bersih sos inti takoyaki : 250 g

--> Anggaran berat produk termasuk packaging ( berat parcel) : 350 g

Sesuai untuk masak takoyaki yang enak di rumah dan dimakan bersama seisi keluarga serta dihidangkan dalam majlis kecil.

** Agent seluruh Malaysia & Singapura dialu-alukan.

Untuk order,direct whatsapp Mamy Aimi yeh 😊👇🏻

013 - 6012 797

#PembekalBahanTakoyakiSejak2013