Isnin, 22 Oktober 2018

Cara Simpan TEPUNG TAKOYAKI keluaran Mamy Aimi


Hari ni Mamy cerita sikit cara simpan tepung #Takoyaki keluaran Mamy Aimi yeh.

🌸 Kalau belum bancuh tepungnya, sila simpan dalam bekas kedap udara & dalam peti sejuk.Insya Allah tahan sampai expired date.

🌸 Tapi kalau dah siap bancuh tepung tu dengan air,telur ayam dan minyak; simpan dalam peti ais cuma boleh tahan maksima 3 hari je .

"Kalau belum bancuh pun still kena simpan dalam peti ais ke Mamy ?"

Letak kat luar peti ais pun boleh.Tapi makesure seal dengan kemas @ simpan dalam bekas kedap udara.Jangan ada lansung ruang untuk serangga masuk yeh.

Tepung takoyaki Mamy Aimi ni SEDAP.Kalau tak simpan betul- betul,takut serangga pun boleh tergoda dengan bau dan kesedapannya,hehehe.

-------------------------------
Nak order BAHAN TAKOYAKI,direct wasap Mamy Aimi yeh 😊👇

013-6012 797

#SupplierBahanTakoyaki
#TrustedSellerSince2013