Isnin, 22 Oktober 2018
Cara Simpan TEPUNG TAKOYAKI keluaran Mamy Aimi
Hari ni Mamy cerita sikit cara simpan tepung #Takoyaki keluaran Mamy Aimi yeh.
🌸 Kalau belum bancuh tepungnya, sila simpan dalam bekas kedap udara & dalam peti sejuk.Insya Allah tahan sampai expired date.
🌸 Tapi kalau dah siap bancuh tepung tu dengan air,telur ayam dan minyak; simpan dalam peti ais cuma boleh tahan maksima 3 hari je .
"Kalau belum bancuh pun still kena simpan dalam peti ais ke Mamy ?"
Letak kat luar peti ais pun boleh.Tapi makesure seal dengan kemas @ simpan dalam bekas kedap udara.Jangan ada lansung ruang untuk serangga masuk yeh.
Tepung takoyaki Mamy Aimi ni SEDAP.Kalau tak simpan betul- betul,takut serangga pun boleh tergoda dengan bau dan kesedapannya,hehehe.
-------------------------------
Nak order BAHAN TAKOYAKI,direct wasap Mamy Aimi yeh 😊👇
013-6012 797
#SupplierBahanTakoyaki
#TrustedSellerSince2013