Ahad, 27 Ogos 2017

Aplikasi sos takoyaki Mamy Aimi - Yee Mee Ketam


Ada baki air rebusan ketam dengan sambal nasi lemak  #nostalgia Mamy Aimi.
Jadi,Mamy layan guna untuk masak
" Yee Mee Ketam".

Heroin kitorang si #sos_takoyaki Mamy Aimi pun ado.Check it out 😊👇


Cara masak :
*************
1.Rebus sebiji ubi keledek saiz tapak tangan.Buang kulit dan lenyekkan.



2. Campurkan air rebusan ketam + ubi keledek lenyek + 2@3 sudu besar sambal #nostalgia.

3. Didihkan sambil tambah 1@2  biji telur ayam.


4. Campurkan 2 sudu besar sos takoyaki Mamy Aimi + 2 sudu besar sos tiram.

5.Tambah sawi jepun yang dah dipotong + tambah yee mee mini 2@3 ketul .


6.Masak hingga yee mee lembut.Tambah secawan air masak jika suka kuah banyak.

7. Boleh hidang & sedia untuk di ngap! hehehe.


Sempoi aje kan ?
Boleh la try 😊💖

Order sos takoyaki Mamy Aimi di sini :

Whatsapp 013-6012797
www.mamyaimi.com