Ahad, 27 Ogos 2017
Aplikasi sos takoyaki Mamy Aimi - Yee Mee Ketam
Ada baki air rebusan ketam dengan sambal nasi lemak #nostalgia Mamy Aimi.
Jadi,Mamy layan guna untuk masak
" Yee Mee Ketam".
Heroin kitorang si #sos_takoyaki Mamy Aimi pun ado.Check it out 😊👇
Cara masak :
*************
1.Rebus sebiji ubi keledek saiz tapak tangan.Buang kulit dan lenyekkan.
2. Campurkan air rebusan ketam + ubi keledek lenyek + 2@3 sudu besar sambal #nostalgia.
3. Didihkan sambil tambah 1@2 biji telur ayam.
4. Campurkan 2 sudu besar sos takoyaki Mamy Aimi + 2 sudu besar sos tiram.
5.Tambah sawi jepun yang dah dipotong + tambah yee mee mini 2@3 ketul .
6.Masak hingga yee mee lembut.Tambah secawan air masak jika suka kuah banyak.
7. Boleh hidang & sedia untuk di ngap! hehehe.
Sempoi aje kan ?
Boleh la try 😊💖
Order sos takoyaki Mamy Aimi di sini :
Whatsapp 013-6012797
www.mamyaimi.com